Pasaport Harç Bedelleri

Pasaport Harç Bedelleri

Pasaport Harç Bedelleri,Yurtdışına çıkmak isteyenler ulusal kimliklerini belirtmek amacı ile pasaport almak zorundadırlar. Kimileri pasaportun herkese...

Pasaport Harç Bedelleri

Yurtdışına çıkmak isteyenler ulusal kimliklerini belirtmek amacı ile pasaport almak zorundadırlar. Kimileri pasaportun herkese verilmediği ile ilgili söylemlerde bulunmaktadır. Hakkınızda arama emri bulunmadığı sürece sizin seyahat edebilme özgürlüğünüzü kimse alamaz.

Pasaport almak için belirli bir miktarda harç bedeli ödemeniz gerekmektedir. Pasaport alabilmeniz için ödeyeceğiniz defter ve harç bedeli Maliye Bakanlığı tarafından belirlenmektedir. Her sene insanların ihtiyaç duydukları her şeye belirli oranlarda zam eklenmektedir. Pasaport defter ve harç bedeli de zam eklenen ihtiyaçlar arasında yer almaktadır. 2013 yılı pasaport harç bedelleri de zam oranları belli olduktan sonra tekrar güncellenmiştir. Harç bedelleri pasaportu kullanacağınız zaman dilimine göre farklılık göstermektedir.

2013 yılı pasaport harç bedelleri hakkında bilgi edinebilmek amacıyla internet arama motorundan arama yapmanız yeterli olmaktadır. Birçok internet sitesinde harç bedelleri hakkında bilgi verilmektedir. Altı aylık pasaport harç bedeli 92,55 TL, defter bedeli ise 72 TL olarak belirlenmiştir. Bir yıllık pasaport harç bedeli 135,20 TL, defter bedeli ise 72 TL’dir.İki yıllık harç bedeli 220,65 TL, defter bedeli 72 TL.Üç yıllık harç bedeli 313,25 TL, defter bedeli 72 TL’dir.4- 10 yıllık harç bedeli 441,40 TL, defter bedeli ise 72 TL olarak belirlenmiştir.

Harç bedellerinin tahsilini yapabileceğiniz anlaşmalı bankalar bulunmaktadır. Pasaportu alabilmeniz için bu harç bedelini ilgili bankalardan birine yatırarak dekontunu almanız gerekmektedir. Asya Katılım Bankası, T.C Ziraat bankası, T. C Halk bankası, T. C İş bankası, Türkiye Finans Katılım bankası, Yapı ve kredi bankası, Akbank, Turkish Bank, Vakıflar bankası, ING Bank, Eurobank Tefken, Garanti bankası, Şeker bankası, Fortisbank, Ekonomi bankası, HSBC Bank, Finansbank, Denizbank, Anadolubank, Tekstilbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Citibank ve Türklandbank pasaport bedelini yatırabileceğiniz bankalardır.

2013 yılı pasaport bedelleri öderken TC kimlik numaranız, adınız ve soyadınız istenmektedir. Alacağınız dekontta kaşe ve ıslak imzanın bulunması gerekmektedir;aksi takdirde dekontunuz geçersiz sayılacaktır.Dekontunuzun üzerinde tahsil edilmiştir kaşesinin bulunmasına ve parayı tahsil eden kişinin dekontunuzun üzerine ıslak imzasının bulunması gerekliliğini unutmamanız gerekmektedir.

Pasaport alırken dikkat etmeniz gereken en önemli husus pasaportu alacak olan kişinin müracaatı şahsen yapması gerekliliğidir. Başvuru esnasında dikkat etmeniz gereken diğer önemli husus ise önceden aldığınız bir pasaport varsa onunda yanınızda bulundurmanız gerektiğidir. Pasaport almak için müracaat esnasında sahip olacağınız evraklar şunlardır: Kimlik belgesi, 2 adet biyometik fotoğraf, harç bedeli makbuzu ve pasaport defter bedeli makbuzu’dur. Pasaport alırken göz önünde bulundurmanız gereken diğer önemli husus ise seyahat planınızdan bir süre önce (15 gün kadar önce) başvuru yapmanız gerektiğidir. Düşünülecek olursa insanların iletişim halinde olduğu her yerde birtakım aksilikler oluşabilmektedir. Bu durum göz önüne alınarak son günlerinizde başvuruda bulunmanız yapacağınız en önemli yanlış davranış olacaktır.

Üniversitenin Konumu

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]

Tarafından desteklenmektedir WordPress. Tarafından tasarlanmıştır WooThemes

Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!